top of page
Foto.png

Wie ben ik?

Mijn naam is Anthony Van Laere en ik woon samen met mijn partner en twee lieve kinderen in Kapellen. Sinds 2015 ben ik werkzaam op de spoedgevallendienst van GZA Sint-Vincentius in Antwerpen, waar ik sinds 2018 ook prehospitaal word ingezet als MUG-verpleegkundige. Voor mij zonder twijfel de mooiste job ter wereld.

 

Helaas worden we ook vaak geconfronteerd met tragische gebeurtenissen, dewelke niet steeds goed aflopen. Een opvallend en veelvoorkomend fenomeen hierbij is dat mensen vaak niet weten wat ze precies moeten doen in geval van een medische noodsituatie, bijvoorbeeld een hartstilstand. Het gevolg is dat wij als MUG-team vaak toekomen en er jammer genoeg geen hulp meer kan baten. Als hulpverlener sta je dan met je rug tegen de muur, vooral als je weet dat correct ingrijpen door omstaanders het verschil had kunnen maken. 

 

Vanuit die achtergrond is bij mij het idee ontstaan om zo veel mogelijk mensen op te leiden in het herkennen en behandelen van (potentieel) levensbedreigende situaties, in afwachting van de hulpdiensten. Dit vergroot de overlevingskansen van het slachtoffer aanzienlijk. Mijn motto is dan ook niet voor niets: "Levens redden doen we samen"!

Zo gezegd, zo gedaan: Start 2 Rescue was geboren. 

Ik hoop u snel te ontmoeten en mee te laten bouwen aan een veiligere en dus betere wereld.

Anthony Van Laere

Urgentieverpleegkundige

bottom of page